Yarka satisi

Resim

        Yumurta çok faydalı, lezzetli ve ucuz olması nedeniyle herkes tarafından sevilerek tüketilmektedir. Dünyada ve ülkemizde yumurta talebi giderek attığı yumurta sektörü giderek genişlemektedir. Dünya nüfusunun artması talebinde artmasına neden olduğu için yumurta en çok aranan gıdaların başında geliyor. Bugün çevremize baktığımızda marketlerde, pazar yerlerinde, bakkalda ve diğer satış noktalarında yumurta satışları doruk noktadadır. Bu sektör içerisinde yer almak isteyen büyük küçük tüm işletmeler her zaman kar eder. Yapılması gereken en önemli şey yetiştiricilik için doğru adımları atmaktır. Yarka satışı yapan çok yer vardır ancak bunlar arasından en kaliteli ve profesyonel olarak çalışanları seçmek lazım.

       Yarka konusunda en iyi cins tavuklar Lohman Brown ve Ataks Yarka cinsi tavuklardır. Ülkemizde en çok bunların üretimi yapılır ve çok dayanıklıdırlar. Yarka tavukların yetiştirilmesi çok uzun ve zahmetlidir. Yumurta tavuğu yetiştiriciliği yapmak isteyenler civciv dönemden itibaren yetiştiricilik faaliyetlerine girmek isterlerse maliyetleri ve uğraşıları katlanacaktır. En mantıklı olan hazır yarka alıp onları yetiştirmektir. Büyük ya da küçük işletme olarak çok sayıda yarka satışı yapan firma vardır bazıları da bu işi el altında kontrolsüz bir şekilde yapar. Böyle yerlerden uzak durmak gerekir. Kaliteli yumurtalar elde etmek için sağlıklı ve standartlara uygun olarak yetiştirilmiş yarkaları almak en iyisidir. Sağlıksız koşullarda, yetersiz yem kullanılarak yetiştirilen yarkaları aldığınızda kısa sürede hasta olurlar ve hiç verim alamazsınız. Aynı zamanda bir tavuğun hasta olması diğer tavukları da etkilerse kümesteki tüm tavuklar hasta olabilir. Bu nedenle işi bilen deneyimli ve profesyonel olarak hizmet veren yerlerden yarka tavuk alınmalıdır. Son dönemin gözdesi organik yumurtalardır. Hem ticari hem de bireysel olarak çok sayıda kişi organik yumurta üretmeye başlamıştır. Bunun en önemli nedeni pahalı olmasına rağmen daha sağlıklı olduğu için insanlar tarafından aranmasıdır. 3 katı fiyata bile satılsa bugün organik yumurta çok talep görür. Ataks Yarka ve Lohman Brown cinsi tavuklardan organik yumurta almak mümkündür. Bunların sadece kümes ya da kafes şartları daha farklı olmalıdır. Gezen tavuk şeklinde yetiştirildiklerin ve doğal bir ortam sağlandığından çok organik yumurtalar elde edilir. Doğal yumurtanın tadı, kokusu ve görüntüsü daha farklı olur. Yarka tavuğu almadan önce ona uygun bir kümes hazırlanmanız gerekiyor. Normal bir kafesiniz ya da kümesiniz varsa bunu yumurta veren tavuk kümesine çevirmelisiniz. Yarka tavuklarında kendilerine özgü yem standartları vardır. Kümesleri için belli şartları olur havalandırma, kümes ısısı, aydınlatma gibi konulara çok dikkat edilmelidir. Bunun yanında yarkaların sağlık kontrolleri veteriner gözetiminde periyodik olarak yapılması gerekir. Yarka tavuklar 18 ile 21. Hafta aralığında yumurta vermeye başlar satın almak istediğiniz tavuğun bu aralıkta olmasına dikkat edin. Daha yaşlı tavukları alırsanız belli bir hafta sonrasında yumurta vermeyi bırakırlar ve sizde zarar etmiş olursunuz.

       Yarka konusunda yeterince tecrübeniz yoksa bilen birileriyle hareket etmenizde fayda vardır. Yarka satışı yapan yerleri de özenle seçin bilindik, tavsiye edilen ve müşteri memnuniyeti odaklı çalışan yerlerden alırsanız memnun kalırsınız ve uzun süre çalışma şansı yakalarsınız. Yumurta sektöründe yer almak için sermaye, tecrübe ve girişimcilik konusunda yeterince istekli olmanız gerekir. Bu işler emek ve zaman ister gerekli koşulları sağladıktan sonra kısa sürede yüksek kazanç sağlamanız mümkündür ancak istenen disiplini her zaman korumanız şarttır. Yumurta tavuğu yetiştiriciliği son dönemin en gözde sektörleri içerisinde yer alır pazarlama, talep ve satış konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamazsınız. Sağlıklı yarkalar alarak ve uygun koşullarda yetiştiricilik yaparak işletmenizi gün geçtikçe büyütmeye devam edersiniz. 

Yarka satışı hakkında bilinmesi gerekenler.
Site ici arama