Gunumuzde Yumurta tavuk fiyatlarında gelismeler

Resim
       Son dönemlerde devlet teşviklerinin artması kaliteli üretim tesislerinin sayısını artırmıştır. Tavuk cinslerinin çeşitliliği de bu sayının artışına bir etkendir. Bu işin ilk temeli yarka tavuktur. Yarka tavuk almak için iyi araştırma yapmak gerekir. Bir çok yarka satışı yapan firma bulunmaktadır. Lakin güvenilir olan firma sayısı oldukça azdır. O bakımdan satın alma sürecinden önce gerekli ar-ge ler yapılmalıdır.
  
      Ne kadar kaliteli ürün elde edilirse bir o kadar da rağbet görmektedir. Günümüz insanının sağlıksız beslendiği konusu hala gündemini korumaktadır. Çünkü hala fabrikasyon ürünlerden bir çoğu hastalıklara neden olmaktadır. Dünyanın çeşitli ülkelerindeki sağlık örgütleri bu duruma dikkat çekerek sağlıklı beslenmenin önemini gözler önüne sermişlerdir.

     Sağlıklı beslenmenin en önemli unsuru doğru besinleri tercih etmektir. Doğru beslenmek ise doğal besinlerden geçmektedir. Dünya bu konuda hızla doğal ürünlere doğru akın etmekte ve mümkün mertebe bu tarz ürünleri tüketmektedir.

     İnsan her şeyden önce sağlığına dikkat etmelidir. Bu nedenle tükettiği besinleri dikkatlice seçmelidir. En çok tercih edilen doğal ürünlerin başında kendi ortamlarında beslenen tavuklar ve bu tavuklardan elde edilen ürünler gelmektedir. Özellikle organik ürünler ayrı bir yere sahip olmuştur. Çünkü organik tavuk eti veya organik yumurta tamamen doğal ortamlarında yetiştirilen tavuklardan elde edilir. Bu da doğal olarak elde edilen ürünün hem sağlıklı hem de lezzetli olmasını sağlar. Organik tavuk eti ve ya organik yumurta fiyatları normal tavuk ve yumurta fiyatlarına göre daha yüksektir. Çünkü beslenme tarzları ve yumurtlama süreleri diğer besicilik türlerine göre daha uzundur. Bu da fiyatların o oranda değişmesine neden olmaktadır.

       Tarım ve Orman Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı’nın denetimleri sayesinde sağlıklı ürün çeşitliliği ve kalitesi artmıştır. Özellikle kümes hayvancılığı konusunda ülkemizin ciddi bir yol alması Devlet tarafından fark edilmiş ve gerekli önlemler alınmıştır. Bu önlemlerin yanında üreticinin faydasına olan bilgilendirmeler, paneller, kurslar ve konferanslar düzenlenerek üreticinin daha donanımlı ve becerikli olması hedeflenmektedir. Bu tür organizasyona katılan üreticilere çeşitli belgeler verilmektedir. Bilinçli üretim için devlet tarafından ön görülen ve üreticisi olduğunuz alan hakkında ki gerekli bütün organizasyonlara katılmak gerekmektedir. Eğitim ve bilgilendirme hedefli bu oluşumlar kişilere daha verimli ve kaliteli ürün elde etmenin yanı sıra alacakları küçük önlemlerle ekonomik yapıların nasıl korunacağına kadar bir çok bilgiyi içinde barındırmaktadır.

       Unutulmamalı ki küçük büyük her üretici önce işine saygı duymalı ve özen göstermeli. Özellikle canlı hayvan besicileri buna daha çok özen göstermelidir. Çünkü gıdalar insan sağlığını direkt etkiler. Yapılacak en ufak hata hastalıkların yanı sıra ölümle sonuçlanan istenmeyen durumlarla karşı karşıya kalınmasına sebep olabilir.

       Makalemizde tavuk besiciliği ve yumurta üretimi hakkında gerekli bazı bilgileri sizlerle paylaştık. Söz konusu iş ile ilgili yatırımlar yapmak istiyorsanız sizlere sunduğumuz bilgileri dikkate almanızda fayda var.
 

Site ici arama