Tavuk satisi

Resim
         Dünya genelinde çok önemli bir yer tutan tavuk yetiştiriciliği ülkemizde de çok yaygın olarak yapılmaya devam ediliyor. Tavuk sektörüne baktığımızda son 15 yıl içerisinde çok köklü bir değişim yaşandığını görebilirsiniz. Kullanılan son derece modern tesisler ve uygulamalar sayesinde ülkemizde bu konuda söz sahibi haline gelmiştir. İhracat rakamlarına baktığımızda ülkemizde tavuk ve tavuk ürünleri satışı konusunda söz sahibi ülkeler arasında yer alır. Bu durum firmalara yüksek kazanç sağlarken de ülke ekonomisine de büyük katkı sağlamaktadır. Karlı yatırımlarda bulunmak isteyen çok sayıda girişimci kanatlı hayvan yetiştiriciliği sektörünü seçiyor. Hem devlet teşviki hem de yüksek ticari kazanç sağlaması nedeniyle bu sektör her zaman çok gözde durumdadır.

         Kanatlı hayvan sektöründe ilk sırayı tavuk ürünleri ve yumurta üretimi alır bunun en temel nedeniyle talep meselesidir. Ülkemizde vazgeçilmez gıdalar arasında yumurta ve tavuk ürünleri vardır. Hem sağlıklı olmaları hem de Türk aile bütçesine uygun olması sürekli tüketimde çok etkili olmuştur. Tavuk yetiştiriciliğinin çok sayıda aşaması vardır burada dikkat edilmesi gereken husus hangi sektör üzerinden işe girecek olmanızdır. Civciv olarak aldığınız tavukları yetiştirebilir bunların etinden ya da yumurtalarından faydalanabilirsiniz bunları aynı anda yapmak çok zor olduğu için kendinize bir sektör belirlemeniz gerekir. Tavuk eti ürünleri sektörü içerisinde yer alabilir ya da diğer alternatif yumurta sektörü içerisinde yer alabilirsiniz. Bu iki bölümünde maliyetleri ve şartları çok farklıdır. Yumurta sektörü daha basit ve daha az maliyetli olduğu için bu işe girmek isteyen girişimcilerin ilk tercihi olur. Tavukların yetiştirilme süreci uzun ve yorucu bir dönem içerir bir tavuğun büyüyüp gelişebilmesi için uygun şartlarda çok iyi bir şekilde yetiştirilmesi gereklidir. Civciv olarak alınan tavuklar için özel çiftlikler kurulur ve uygun şartlar sağlandıktan sonra düzenli olarak bakılırlar. Ticari faaliyetlere girmek için tavuk yetiştiriciliği ya da yumurta sektörüne girmek istiyorsanız tavukları yarka döneminde almanız gerekir. Özel olarak yetiştirilen yarkalar ile direk yumurta üretimine başlayabiliyorsunuz.
Uygun şartları sağladıktan sonra iyi yetiştirilmiş yarkalar için firmamızla iletişime geçmeniz yeterlidir. Tavuk satışı yapan çok sayıda firma bulabilirsiniz özellikle internet üzerinden satışlar son dönemde çok yaygınlaşmıştır ancak bu artışla birlikte mağdur olan kişilerin de sayıları çok fazla arttır. Bu uzun dönemi içeren bir yatırımdır çok ucuza tavuk alacağım derken sizde mağdur olan kişiler arasına girmeyin. Kesinlikle tavukların en uygun şartlarda yetiştirilmesi ve periyodik olarak sağlık kontrollerinin yapılması gerekir. Bilmediğiniz ve güvenilir olmayan yerlerden alınan tavuklar çabuk büyümesi adına çeşitli ve çok zararlı uygulamalara maruz bırakılmıştır. Bu tarz tavukların hem eti hem de yumurtaları sakıncalı olur.

            Uygunsuz koşullarda yetişen yarkaları da satın aldığınız da bir süre sonra yumurtadan kesilecektir ve bu durumda zarar etmeniz neden olur. Bildiğiniz güvenilir ve kendini ispatlamış firmalardan alacağınız yarkalar çok verimli olacaktır. Bu tarz ticari işler uzun dönemli olacağı için ilk olarak güvene dayanmalıdır. Firmamızda son derece sağlıklı tavukları en uygun fiyatlara bulabilirsiniz. Bizleri tercih eden girişimciler uzun yıllardır bizimle olan çalışmalarını sürdürmektedirler. Müşteri memnuniyeti ve beklentisi her zaman ön planda olmalıdır. Gerek ticari faaliyet gerekse de bireysel olarak tavuk yetiştirmek isteyenler her zaman doğru ırkı seçmeli ve en sağlıklı tavukları temin etmelidir. Bu sektörde yer almakta kararlıysanız riski en aza indirmeniz gerekir en uygun şartları sağladıktan sonra en doğru tavukları seçtiğiniz en az riski almış olursunuz. Bilmediğiniz ve güvenmediğiniz yerlerden ucuz diye kesinlikle satın alma işlemi yapmayınız. 
Site ici arama