Yarka & Yarka Tavuk Fiyatları

Resim

Gezen yarka tavuğun en büyük özelliği ise organik oluşudur. Organik olması en çok tercih edilme sebepleri arasındadır. Daha önceleri yapılan bazı üretim hatalarından kaynaklanan durumların insan sağlığına olumsuz etkilere neden olduğu tespit edilmiştir. Gıdalar insan sağlığını doğrudan etkilediği için bu tür üretimler yapılırken çok dikkat edilmelidir. Dünyada organik ürünlere olan rağbet son dönemlerde oldukça artmıştır. Artık insanlar lezzetin yanı sıra sağlıklarına da önem vermeye başladılar. Şehirleşme ve toplu yaşam tarzının artması sağlıklı beslenebilmeyi zor hale getirmiştir. Ancak istenildiği takdirde sağlıklı ürünlere ulaşmakta mümkündür. Onun için her zaman organik ürünler tercih edilmelidir. Ülkemizde de devletimizin çeşitli girişimleri ve denetim mekanizmaları ile birlikte firmalar incelenmekte. Bu incelemeler neticesinde sağlık açısından uygun üretim ve besicilik yapmadığı tespit edilen firmaların belgeleri iptal edilerek üretimleri durdurulur.

Beslenen yarka tavuk ve elde edilen organik yumurtalar yurt içi pazarda olduğu kadar yurt dışı pazarında da tercih edilmektedir. Kalite ve lezzetin üst seviyede olması ürünlerin satışını kolaylaştırmaktadır. Daha çok verim almak için yapılan bazı hatalara düşmemek gerekir. Zaten organik ürün fiyatları haklı olarak diğer ürünlerden yüksek fiyatta satılmaktadır.

Ülkemizde ve dünyada yılın belli aylarında besicilik ile ilgili fuarlar düzenlenmektedir. Bu fuarlar da besicilik ile ilgili bir çok stant açılarak herkesin ihtiyacı olana ulaşması sağlanır. Bir besici için bu fuarları ziyaret etmek yaptığı işin geleceğine yön vermesi bakımından çok önemlidir. Gelişen teknoloji sayesinde sektör içerisindeki yenilikleri görerek kümes içindeki bütün sistemini gözden geçirebilir. Aynı zamanda yem ve ilaç konusunda da son gelişmelerden haberdar olabilir. Unutulmamalıdır ki bu tür fuarlar alanındaki kişilerin ve işletmelerin alıcıları ve satıcılarını bir araya getirir. Bu da bize rekabetten faydalanarak en iyi ürünü ucuza almamıza neden olur. Sektörün ileri gelenlerinin bir arada olduğu bu tür organizasyonlar size her zaman yeni fikirler verir. Muhakkak bu tür organizasyonlar da bulunulmalıdır. Hatta imkanı olanlar yurt dışı fuarlarını dahi ziyaret etmelidir.

Ülkemizde artık üretim yapanlara her anlamda teşvik, hibe ve uygun kredi imkanları sunulmaktadır. Özellikle hayvan besiciliği ve kümes hayvanı besiciliği alanında ciddi imkanlar sunulmaktadır. Bunun en büyük nedeni öncelikli olarak ürünlerin ithal edilmesinin önüne geçmek ve zamanla ihracata doğru ivmesine hız kazandırmaktır. Doğru teşvik, hibe veya kredinin tercih edilebilmesi için acele edilmemesi ve iyi bir araştırma yapılası gerekir.

Kümes hayvanı besiciliği yapmayı düşünüyorsanız tavuklarınızı iyi bir yerden almanız gerekir. Çünkü bu tür canlılar özenle bakılmış olmalıdırlar. Tüm bir kümesin telef olması içten bile değildir. Çeşit olarak ise gezen tavuk her zaman ilk sırada olmalı. Her zaman sağlıklı ve kalitelidir. Aynı zamanda arz talep dengesinde talebi en çok olan gruptur.

Sizlere faydalı olabilmesi için ele aldığımız bu makaleyi dikkate aldığınız sürece sektör açısından başarılı olamamanız mümkün değildir. Her zaman araştırmacı ve yenilikçi olmanız ilk önce rakiplerinizden bir adım önde olmanızı sağlar daha sonra aradaki farkı açmanıza neden olur.

Site ici arama