Lohman Tavuk

Resim

Lohman tavuk / lohman brown / lohman brown yarka


     Tavukçuluk sektöründe önemli olan bir takım hususlar vardır. Bunların başında da üreteceğiniz tavuktan elde edeceğiniz yumurta sayısı gelmektedir. Eğer ki amacınız daha fazla yumurta elde etmek ise bu durumda Lohman Brown yarka tavukları sizin için en ideal olan seçenekler arasında gösterilmektedir. LOhman Brown tavuk cinsinde dikkat etmeniz gereken bir takım önemli hususlar vardır bunları uyguladığınız da herhangi bir sorunla karşı karşıya kalmazsınız. Mesela ilk dikkat etmeniz gereken nokta kümesin ısı oranı ve de ışıklandırılmasıdır. Bu iki ayrıntıya ne kadar çok dikkat ederseniz alacağınız yumurtanın kalitesi ve sayısı da aynı oranda fazla olacaktır. Tavukçuluk sektöründe sizin hedefinizin yumurta üretimi ve satışından gelir elde etmek olduğunu düşünürsek burada temel ihtiyaç bunlardır. Yumurta tavuğu sektörüne genel anlamda baktığımız zaman bir tanımlama yapılırsa Lohman Brown yumurta tavuğunda en önemli cins olarak bilinir ve kabul edilmiştir. Lohman Brown tavuklarının yumurtlama dönemi 4. ve 5. Aydan itibarendir. Bugün yumurta sektörü içerisinde olan firmaların geneline baktığımız da bu cinsi büyük ihtimalle beslemiş olduklarını da görebilirsiniz.

     Bir tavuğun yaşam ömrü bakımla da alakalı bir konudur. eğer ki siz tavuklarınıza yeteri kadar özen göstermezseniz bu dış etkenlere ve kümesin içerisine göre değişebilir bu durumda tavuktan alacağınız veriminde yüksek olmasını bekleyemezsiniz. İşte üreticiler bunun içinde tavuklarının barındıkları yerlerden tutun da beslenmelerine ve aşılarına kadar hepsini planlı bir şekilde yapmak ve takip etmek zorundalardır. Lohman Brown tavuklarının diğer tavuklara göre sevilen bir özelliği daha vardır o da girdikleri kümese ve ortama çok rahat bir şekilde uyum sağlamalarından kaynaklanır.

     Genelde tavuklar girdikleri kümese kolay kolay ısınamazlar. Dolayısıyla bu zaman içerisinde eğer ki yumurta veriyorsa ara verebilir ve yumurtlamayabilir. Ancak Lohman Brown tavukları bu konuda biraz daha rahat ve esnek olduklarından dolayı da bu şekilde sorun yaşamazsınız yaşasanız da çok hızlı bir şekilde atlatabilirsiniz. Bir Lohman Brown tavuğundan alınacak yumurta verimi en az köy tavukları kadardır. Üreticilerin en çok tercih ettikleri tavuk cinsi olmasının da nedeni bundan kaynaklanmaktadır. Bu tavukların ayrıca özellikleri ve onları değerli yapan şey çift sarılı yumurta verebiliyor olmalarıdır. Folluk dışına da yumurtlayabilecekleri gibi birkaç tavuk aynı anda tek bir folluk içerisine de yumurtalayabilmektedir.

       Lohman Brown tavuğu yetiştiricilerinin bilmesi ve dikkat etmeleri gereken bir takım önemli noktalar vardır. Onlar ise yukarıdakilerden ayrı olarak şu şekilde belirtilebilir.
Bu tavuklar en erken 17-18 haftalar arasında yumurtlamaya başlayacaklardır.
Günlük tükettikleri yem miktarı ise 90-100 gram arasında değişmektedir.
Salma tavuk sektöründe Lohman Brown bir yılda 300-330 adet yumurta verebilirler.
Salma yetiştirildiğinde ömürleri iki yıldır.

     Lohman Brown tavuklarının 1,75-2,5 kilogram arasındadır.
Lohman Brown tavuklarının yumurtasının yanı sıra eti de lezzetlidir. Bu nedenle de yumurtadan kesildikten sonra organik doğal gezen tavuk şeklinde de satılabilmektedir.
 

Site ici arama